Monday, February 24, 2014

KERASUKAN


 Ni saya mau share ceta sikit2..

Ini kejadian berlaku kunun time 2009. Time itu saya sedang Ambil kursus Tourist guide Di kk.
Oleh kerana jauh dari tambunan, so tinggal hostel la untuk memudahakn kehidupan harian.
Hostel kami ni pula ada 4 lokasi. 2 hostel lelaki n 2 hostel perempuan. Lelaki ambil kursus dalam perladangan( management) kelapa sawit mungkin tu time tu.. ingat2 lupa suda. Perempuan pula Ada 2 course, satu Pasal Hotel dan yang satu lagi tourist guide.

Jadi untuk memudahkan kasi nama la Dulu kan. Hostel Hotel - Hostel A, dan Hostel Tourist Guide - Hostel B.

Mula-mula itu, saya kena bagi penginapan di hostel A, saya masuk saja hostel tu trus saya rasa lain-lain dan pelik. Trus saya tidak jadi mau menginap sana. So time itu minta kebenaran tukar p Hostel B. Oleh kerana untuk memudahkan ulang kaji, kapten kami pun suruh la tinggal di asrama mengikut course yang di ambil. Jadi saya tekenal la kawan2 yang ambil course yang sama.
Nama biar la rahsia cuma singkatan sajalah. c "E", "S","C", "T" dan "H".

Sesudah itu, bermula nya alkisah yang pelik-pelik. Baru seminggu tinggal di sana. Hostel A nie banyak cerita kejadian di hostel dorang. Tiap- tiap malam bila semua suda tutup lampu, ada yang pigi pasang paip, ada berlari2 di depan bilik la. Ada menangis la. Kami yang stay di Hostel B ni tiada pula dengar apa2 walaupun study sampai subuh2.

N then, masuk minggu kedua kami pi melawat kawan2 di Hostel A. Masuk ja di pintu hostel diorang, boleh dengar bah yang bising, teriak2 lagi, ketawa2 lagi. Bagus kalau ketawa yang cute. ini tidak, macam orang gila saja ketawa kuat2 ( macam mengilai pun ada). Ada satu geng pompuan ni, memang kuat betul minta puji. Diorang 3 orang bergeng ni kunun bising2 begitu sbb minta perhatian tu jantan2 yang limpas2 sana. Saya ni kalau orang macam tu yang suka minta perhatian paling saya NT. emm ignore saja lah diabilang ni kawan saya yang c "H". Bah sudah selesai urusan disana kami pun balik la p hostel kami.

Setengah jam kemudian, heboh ni di bilik sebelah pasal hostel A. tapi kami buat tidak tau saja, sebab kami memang tidak tau apa yang terjadi. Tidak lama tu, ada kawan yang dari Hostel A p Masuk di bilik kami minta tolong. Kami yang baru mau makan disana ketawa2 la, sebab dia tidak dapat cakap apa yang dia mau cakap. dia mau pengsan suda di pintu, jadi kawan2 saya yang lain ni, p pegang tangan sama kaki dia mau kasi tido di katil. tambah la kami 1 bilik ni ketawa brabis. Sebab dia mingkuratai lagi sambil cakap " OI KASI TURUN SAYA, BUKAN SAYA MINTA KENA ANGKAT2 SAYA PI SINI" diabilang. jadi kawan2 saya suru la dia rest dulu baru boleh cakap. Dia tarik nafas la panjang2, sambil kami pun terketawa2 ( sebab muka dia lucu).

Tidak lama tu dia cemas balik. Dia bilang " KAMU NI BARULAH, LAYAN ORANG TELAMPAU BAGUS, KAMU INGAT SAYA MAU MAKAN KA DISINI, ORANG MAU MINTA TOLONG!!"..

Trus yang C ' T ' ni cakap"JADI KENAPA?(masi ada sisa2 ketawa lagi)..APA YANG KAU MAU MINTA TOLONG?".

" C ANU(merujuk ceta di atas yang bergeng) KENA RASUK, TERIAK2 LAGI DIA, TOLONG BANTU DOA" diabilang. kami 1 bilik tekejut trus c ' S ' sama ' C ' bawa p tengok. tapi saya tidak mau, bila semua orang dari hostel kami p di Hostel A. Terpaksa ja saya p ikut ni.

Time yang kami datang sana tu, xda suda yang ada dalam bilik di, semua pi tengok yang kena rasuk. Saya p tengok la. skali dia teriak2 ni sana kena pegang oleh kawan2 dia yang lain.geng2 dia suda lari. sia nampak betul tu urat2 dia keluar di kepala dia. bikin takut ni. Tidak lama kemudian kami punya miss and sir pun datang di meredakan keadaan. Jadi diaorang suru sesiapa yang tidak berkenaan keluar dari tu bilik. saya tingu saja dipintu. saya nampak la diorang becakap sama tu yang pi merasuk tu. Kena tanya sepa nama dia, kena tanya di mana dia tinggal, kena tanya kenapa dia merasuk tu pompuan, time dia becakap tu suara dia bukan garau tapi dua suara,..tu yang pi merasuk cerita la semua sejarah dia dan kenapa dia rasuk tu pompuan. yang sa nampak dan dengar time tu, dia cakap " INI PEREMPUAN BISING, MENGANGU TEMPAT SAYA" itu saja trus pintu kena tutup.. rupanya tu yang merasuk marah sebab dia bising time maghrib sebab tempat tinggal dia beseblah sama katil tu pompuan.

Kami balik hostel, ingatkan suda settle tu masalah. sekali ada 1 orang lagi kena rasuk di hostel kami. tapi time tu saya tidak nampak macam mana sebab saya takut sudah betul2. jadi c 'S','H', n 'C' p pegang yang kena rasuk lagi tu. saya tidak brani, jadi saya sama c ' E ' ni makin lama makin tpisuk di dinding sambil pegang bible. saya dengar c ' S ' kena tumbuk oleh yang kena rasuk tu sebab dorang mau kasi minum air yasin.

Tidak lama pastu, keadaan pun reda la sekejap. Tidak lama kemudian yang kena rasuk di Hostel A tu kena suru stay di bilik kami. Punya takut time tu, walaupun dia ok suda tapi takut juga time kami tido dia kena rasuk pastu p cengek kami. jadi saya sama c 'E' ni tido sama2 1 katil. sambil peluk bible lagi. Tengah malam suda tu kami tidak juga padam lampu, sehinggalah jam 1 pagi baru la lampu dipadamkan. dan boleh terdengar seperti ada orang sedang berlari2 di lantai. biar panas macam mana pun malam tu, kami mingkuluput juga sampai pagi hingga mandi peluh.

Esok dia, macam besa ja kami semua p kelas. sekali petangnya tu, saya dengar2 yang kena rasuk tu blari2 pi jalan raya tanpa baju yang sepatutnya....

Story Original Copyright © 2011 Mzhoney Mrdhy
Group PARANORMAL All rights reserved
All posts are not modified or corrected language,this is the original post.

1 comment:

  1. Sedikit berbagi pengalaman siapa tau bermanfaat
    Sudah berkali-kali saya mencari tempat yang menyediakan pesugihan, mungkin lebihdari 15 kali saya mencari paranormal mulai dari daerah jawa Garut, Sukabumi, cirebon, semarang, hingga pernah sampai kebali , namun tidak satupun berhasil, niat mendapat uangdengan jalan pintas namun yang ada malah kehabisan uang hingga puluhan juta, suatu hari saya sedang isengbuka-buka internet dan menemukan website dari ustad hakim, sebenarnya sayaragu-ragu jangan sampai sama dengan yang lainnya tidak ada hasil juga, saya coba konsultasikan dan bertanya meminta petunjuk pesugihan apa yang bagus dan cepat untuk saya, nasehatnya pada saya hanya di suruh YAKIN dan melaksanakan apa yang di sampaikan pak.ustad, Semua petunjuk saya ikuti dan hanya 1 hari Alhamdulilah akhirnya 2M yang saya tunggu-tunggu tdk mengecewakan, yang di janjikan cair keesokan harinya, kini sayasu dahmelunasi hutang-hutang saya dan saat ini saya sudah memiliki usaha sendiri di jakarta, setiap kali ada teman saya yang mengeluhkan nasibnya, saya sering menyarankan untuk menghubungi ustad.hakim bawazier di 085210335409 atau cek websitenya pesugihan-islami88.blogspot.co.id/ jika ingin seperti sayasilahkan hubungi uztad.hakimbawazier. 100% memberikan bukti bukan janji

    ReplyDelete