Sunday, February 16, 2014

LEMBAGA ORANG TUA MENGANGGU RUMAH SEWA


Ehem.. Mlm ni mlm Jumaat kan.. Hehe.. Best cerita seram ni.. Ni sya mo cerita pengalaman sya thn 1998.. Time tu bru habis skolah.. Blm ada kerja ne.. Jd sya cma best fren sya (Nama dia c Chris) join la cma sorang kontraktor di Kampung.. Satu hari, dia dpt tander projek membaikpulih empangan utk tali air dri sungai ke sawah padi.. Tpt tu btl2 terpencil.. Kmi pun berangkat la ke tpt tersebut.. Kmi dlm 5 org tu.. Bila sampai ja di tpt tu, kmi trus cari rumah utk di sewa.. Ada la tu ketua kg kc tunjuk kmi satu rumah kosong. Rumah tu kira ok lah.. Rumah bambu style dulu2.. Tp lama suda kna kc tgl.. Tu ketua kg blg, pemilik asal dia suda pindah di seberang sungai. Kira2 stengah kilometer dri tu rumah lama.. Hutan plak tu.. Ptg tu juga tu ketua kg pg panggil tu pemilik rumah utk minta kunci. Bila tu pemilik rumah dtg, di situ la sya perasan ada sesuatu yg x kena cma tu rumah..Tu tuan rumah nampak mcm kelam kabut.. Bg kunci pn begagar,cakap pun tergagap gagap, x kisah pasal berapa bayaran sewa dan paling sya heran dia balik2 tgk di langit.. Takut hari gelap mgkin...

So, bila selesai semua, kmi pun bwa bwa barang2 masuk dlm rumah.. Bila masuk ja dlm tu rumah, sya mula rasa x selesa.. Lantai dia penuh dgn kulit2 mercun (yg mcm kna bakar time tarian singa tu).. Dan penuh habuk serta daun2 kering.. Kmi pn kc bersih la.. Dri ruang tamu sampai dapur.. (rumah tu x da bilik).. Mlm tu kan, lps makan dan bersantai kjp, kmi pun kc tebar la tikar di ruang tamu.. Tiba2 c Chris nampak ada tilam,bantal cma kelambu kna gantung di satu sudut tu rumah.. Pa lg.. Kmi ambil la.. Kmi ckp cma tu kawan2, kmi ni mcm VIP.. Ada tilam,bantal cma kelambu kna prepare.. Hehe.. Bangga kunun ne.. Mlm tu, sya terbangun jam 1.20am.. Time semua org tidur, sya dpt dgr dgn jelas ada bunyi org yg berjalan keliling rumah.. Sya mc ingat lg bunyi daun2 kering cma nafas org yg mcm kepenatan btl2 di luar dinding..!!! Jantung sya mula berdegup degup, badan sya bepeluh dan bulu roma sya berdiri.. Dlm hati sya, apa ni binatang ar..? Sya x pernah takut sampai mcm tu.. Mo dkt jam 3 bru tu bunyi beransur hilang.. Sya dgr mcm dia bejalan pg semak di blkg tu rumah.. Besok pg, sya pg tgk keliling rumah, x da plak kesan jejak kaki org atau binatang.. Huhu.. Tu bru mlm pertama kami tgl sana.. Hehe.. Mau dgr lg cerita selanjutnya.?

hehe.. Ok.. Sambung balik.. Pagi tu kan, kmi pun mula kerja.. Kmi susun Gabion di sungai.. Lbik kurang 15 meter ja dri tu rumah.. Jam 11 pg, sya kna suruh balik rumah utk masak lunch.. Kmi ganti2 masak.. Tp time tu kna giliran sya.. Time masak tu kan, tiba2 bulu roma sya bediri lg..!! Sya dpt rasa ada sesuatu yg sdg perhatikan sya di bawah kolong rumah..! Punya shit..! Apa ba dia mau ni dlm hati sya.. Sya buat x kisah ja lah tp perasaan takut tu tetap ada.. Sya x bg tau dorang pasl tu.. Sya diam ja.. Mlm tu sya tidur awal.. Dlm samar2 lampu pelita disel tu kan, giliran c Chris plak yg kna kacau.. Huahuahua... Mo sambung lg.?

pg tu sya nampak c Chris pucat.. Sya tau dia x cukup tidur pasal apa yg dia dgr mlm tu coz sya suda duluan kena.. Pg tu kan, bos kmi dtg.. Dia suruh tu ketua kg cari org kg utk kerja cma2 kami.. Ada la dlm 6-7 org yg ikut kami kerja.. Tp x da sorang pun yg berani pg kawan kami di rumah.. Pelik ne.. Boss beli tapai dlu pg rumah bru ada 3 org ja tu org kampung pg join kami.. Itu pun dorang balik sblm matahari terbenam.. Makin pelik plak sya rasa.. Dlm hati sya mmg ada sesuatu yg x kena cma ni rumah.. Hari ke 4 kmi tgl sana, ada la satu org kg dri seberang sungai pg join kmi kerja.. Frenley ne.. Sya cma c Chris suka cerita2 cma dia coz dia pandai buat lawak free.. Hehe.. Sampai satu masa sya tanya dia pasal tu rumah.. Trus muka dia berubah..!! Muka frenley cma lawak dia hilang sama sekali.. Dia tenung sya cma c Chris dgn muka yg serius.!! Dia tanya kami.. "itu tuan rumah x kc tau kamu kah"..? Trus pucat muka kami.. Kc tau apa.? Sya blg.. Trus dia tanya la "Btl ka kmu x tau pasal tu rumah."? Aduh.. Sandi plak mo taip ni klu on9 di hp.. Hehe.. Mo sambung lg ka.?

Pas tu kan, dia cerita la apa2 yg dia tau pasal tu rumah.. Sbnrnya 7 tahun yg lalu, bapa tu tuan rumah yg tgl di rumah tu.. Anak dia jarang2 dtg sana. Time dia sakit pn org kampung yg pg kc tau anak dia.anak dia tgl la di rumah tu utk jaga bapa dia yg nazak sampai la dia meninggal. Tp malangnya anak dia bwa keluarga dia balik pg seberang sblm habis pantang.di kc tgl tu rumah bapa dia mcm tu ja. 2 tahun yg lalu anak dia ada kc upah 2 org OM (Timur) utk kc bersih tu rumah dan pokok buah buahan yg kna tanam di sekeliling rumah.. Tp tu OM pn x tahan tgl sana.. Sya dgr ada lembaga org tua pegang parang pg kacau dorang.. Sampai dorang bakar mercun utk kc takut tp gangguan makin teruk.!! Siang2 pn dorang kna kacau.. Cerita tu kawan.. Waa.. Bru semua masuk akal.!! Sya trus ingat time kmi mula2 masuk tu rumah.. Mmg lantai dia penuh dgn kulit MERCUN.!! Huhuhu.. Makin sandi ka.?

Pas tu kan, tu kawan cerita lg, "Arwah tu beliau kna kubur x jauh dri tu rumah.. (tu yg buat sya begagar).. Di blkg ja.. Cuma kmu x perasan coz tebal btl semak dia.. Tu anak dia pn mcm x peduli ja".. Atukoi sya blg.. Bru sya tau yg ada kubur di blkg rumah.. Time lunch tu,sya cma c Chris bwa dia makan di rumah coz dia x bwa bekal.. Dia x menolak.. Lepas makan kami sambung kerja.. Sambil kerja tu kan dia sambung cerita.. Dia blg bersih btl tu rumah sejak kmu tgl sana.. Di mana kmu simpan barang2 milik tu tuan rumah.? Sya blg kmi kc masuk dlm karung pas tu simpan di sudut dapur.. Kecuali tu tilam,bantal cma kelambu.. Tu kami pinjam semantara.. Trus tu kawan tediam.. Ni kali dia plak yg Pucat muka..!! Ni la part yg paling sandi..!

tu kawan pun sambung cerita lg.. "Sbnrnya tilam,bantal cma kelambu tu milk tu mendiang.. Dan di atas tilam tu la dia terlatar time dia sakit sampai dia meninggal".. Shit..! Indak kmi sandi.?? Patut la sya cma c Chris ja yg kna sakat.. Kitai btl.. Tu tuan rumah x pg buang tu tilam,banta cma kelambu time dia kc tinggal tu rumah.. X sangka selama 4 hari sya cma c Chris tidur di atas tilam arwah..

besok dia awal pg, tu kawan satu kerja pg "melabur" (pg berak la bah).. Dia bwa lastik.. Syok2 dia lastik burung, tiba2 dia dgr mcm botol pecah.. Dia pn pg tgk lah apa benda yg kna.. Masa tu lah semua tu misteri terbongkar.. Dia jumpa kubur tu arwah beliau..! Ni kawan ni berani.. Dia ambil parang dan kc bersih tu kubur sampai ble nampak dri rumah.. Sya cma c Chris pg tlg dia.. Kmi kc bersih seluruh kawasan tu rumah. Dlm hati sya gaman, ko jan lg kacau kami kio.. Kami suda tlg ko kc bersih rumah ko.. Emm tp mlm tu dia dtg lg.. Ni kali kami semua yg dgr..! Cilaka btl..!

mlm tu kmi dgr ada org menebas semak di luar.. Kuat lg bunyi dia.. Kmi semua buat2 x tau ja.. Tp x lama lah.. Dlm 15 minit ja kali tu.. Pas tu bunyi tu makin jauh.. Mcm dia pg hutan. Pas tu hilang mcm tu ja.. Lps tu, mlm2 yg seterusnya dia x dtg lg.. Kmi stay di rumah tu selama 2 minggu.. Hari2 yg seterusnya sampai kmi siap kerja aman ja kami rasa.. Sya x pernah lupa tempat tu.. Dan sya tertanya tanya mcm mana ba rupa hantu ni.. Klu mlm mula2 dia kacau sya cubuk dia dri dinding tu rumah bambu, mgkin tu la 1st time sya nampak muka hantu yg sebenar.. Tp masalah dia... SYA TAKUT... -TamaT-..

Story Original Copyright © 2012 Gidik Gaidi Group PARANORMAL All rights reserved
All posts are not modified or corrected language,this is the original post.



1 comment:

  1. Sedikit berbagi pengalaman siapa tau bermanfaat
    Sudah berkali-kali saya mencari tempat yang menyediakan pesugihan, mungkin lebihdari 15 kali saya mencari paranormal mulai dari daerah jawa Garut, Sukabumi, cirebon, semarang, hingga pernah sampai kebali , namun tidak satupun berhasil, niat mendapat uangdengan jalan pintas namun yang ada malah kehabisan uang hingga puluhan juta, suatu hari saya sedang isengbuka-buka internet dan menemukan website dari ustad hakim, sebenarnya sayaragu-ragu jangan sampai sama dengan yang lainnya tidak ada hasil juga, saya coba konsultasikan dan bertanya meminta petunjuk pesugihan apa yang bagus dan cepat untuk saya, nasehatnya pada saya hanya di suruh YAKIN dan melaksanakan apa yang di sampaikan pak.ustad, Semua petunjuk saya ikuti dan hanya 1 hari Alhamdulilah akhirnya 2M yang saya tunggu-tunggu tdk mengecewakan, yang di janjikan cair keesokan harinya, kini sayasu dahmelunasi hutang-hutang saya dan saat ini saya sudah memiliki usaha sendiri di jakarta, setiap kali ada teman saya yang mengeluhkan nasibnya, saya sering menyarankan untuk menghubungi ustad.hakim bawazier di 085210335409 atau cek websitenya pesugihan-islami88.blogspot.co.id/ jika ingin seperti sayasilahkan hubungi uztad.hakimbawazier. 100% memberikan bukti bukan janji

    ReplyDelete