Sunday, February 16, 2014

PENAMPAKAN TOYOL DI FLAT TELIPOK RIA


ok.. Mlm ni sya mo cerita pasal Toyol plak.. Peristiwa ni sya alami thn 2008 di flat tpt tgl sya.. Time tu sya mc lg kerja di KK.. Cousin sya ada beli satu unit rumah di flat sblh Telipok.. (pandai2 la kmu teka).. Hehe.. Cousin sya kerja JPJ.. Sya tumpang tgl di rumah dia coz dia tgl sorang2 ja. Lg pun kami masing2 minat muzik.. 3 bulan kmi tgl sama2.. Pas tu dia kna pindah pg JPJ Kimanis.. Dia blg, "alaa.. Ko tgl cni lah.. Jaga ni rumah cma barang2 sya.. Sya x sanggup driving ulang alik dri Telipok pg Kimanis tiap2 hari".. Dia blg.. Sya pn paham juga lah.. Time tu harga minyak naik.. Tgl la sya saturang di rumah. Sya tgl di tkt 4.. Dan semua rumah tkt 4 time tu kosong.. Tkt 3 ada 3 keluarga ja kali tu.. Satu ptg, ada satu keluarga masuk menyewa di tkt 3.. Btl2 di bwh tpt tgl sya.. Sya tgk dorg ni bangsa mcm Indon. Yg sya heran, dorang ni x banyak bercerita dan mcm pelik ckit.. Umur si suami dlm lingkungan 55 mcm tu. Dia kerja bwa bas mini pg KK. Istri dia plak sya x perasan coz x pernah kuar rumah. Dlm 1 mgu dorang tgl sana, mula suda ada kejadian2 pelik di tpt tgl sya.. Mula2 sya kerap terhidu bau kemayan time tgh malam.. Pas tu sya dgr ada mcm budak2 kecil berlari di koridor.. Pas tu, makanan yg sya masak cepat basi..! Hehe.. Kc rehat jari kjp.. Nanti sambung..

ok.. Sejak tu kan, bkn di tpt sya ja yg ada kejadian pelik.. Jiran2 yg lain pn ada cerita dorang sendiri.. Satu pg time sya pg kerja, tu jiran sya di tkt satu bg tau sya.. Ada sesuatu yg x kena ngan tu jiran baru.. Sejak dorang dtg, baby dia selalu terjaga tgh malam.. Pas tu menangis x henti2.. Selain tu dia juga alami kejadian mcm sya.. Nasi dan lauk2 yg dia masak cepat basi.. Yg paling heran lg, dia beli telur 1 tray tiba2 x da isi semua.. Dia tanya sya.."ko ada beli telur ka.? Cuba ko check klu ada isi".. Ptg tu lepas kerja sya cuba2 check lah.. Kebetulan sya ada beli telur 1 tray sblm dorang dtg sana (tp tgl 4 biji lg).. Bila sya kc pecah, semua kosong..!! Waaa.. Sya blg ni mmg kerja "benda belaan" dorang ni..

mlm tu, makin teruk sya rasa.. Dlm jam 11pm gitu ada suda bau kemayan.. Pas tu mula la sya x dpt tidur.. Sya rasa ada budak pg lompat2 di katil sya.. Pas tu ada lembaga hitam pg Tindih.. Sya lawan tu perasaan takut dan bila sya sedar, badan sya bepeluh.. Sya maki lg kuat2.. Sya blg "Pu***a ko!! Klu ko btl2 hantu, kuar lah.. Sya kc mati ko kali kedua.!!.. Pas tu, sya sambung tidur balik.. Tp dlm 15 minit gitu dia dtg lg.. Mlm tu mo 5 kali sya kena.. Huhuhu..

pg tu sya pg kerja mcm besa.. Tu jiran di tkt 1 senyum cma sya.. Dia blg, ko marah sepa smlm.? Rupa rupanya dia ada dgr sya maki2 lg mlm tu.. Sya kc cerita dia lah pasal mlm tu.. Dia geleng kepala ja.. Trus dia blg, semua org di block kita (Block 1) tau ni org ada bawa "barang belaan".. Klo ko mau tau, ramai org di block 4,5,6 dan 7 kecurian duit cma barang kemas.. Trus sya dpt tangkap.. Ni mmg kerja Toyol.. Tp apa barang lg yg pg Tindih sya mlm tu.? Dia blg, ni org bkn piara toyol ja.. Dia juga ada piara POLONG..! Kitai sya blg.. Patut la habis telur ayam sya kna bedal..!!

x lama kemudian, itu jiran begaduh ngan tu tuan rumah pasal dorang lambat byr sewa.. Satu hari lepas dorang gaduh, tu jiran pun pindah.. Waktu mlm plak tu.. Sya sendiri pun x perasan coz sya suda tidur.. Tu jiran di tkt 1 yg bg tau.. Banyak barang dorang kc tgl.. Lampu,pintu cma air pun dorang x tutup.. (mcm kelam kabut ne).. Pg tu sya juga yg pg tutup.. Sejak tu kan, mula la peristiwa2 yg ngeri di block kami..

mlm tu tu security nampak ada perempuan pakai baju lusuh di dlm tu rumah.. Dia berdiri membelakang tu security.. Trus dia masuk dlm bilik.. Bila tu security pg tgk dlm tu bilik x da org plak.. Tiba2 ada kucing hitam kuar dri bilik dan langgar kaki dia.. Lintang pukang c gaman lari.. Bersok pg dia resign..!malam berikutnya, jiran dri tlt 1 nampak mcm ada baby sdg panjat tu paip saluran tandas pg tkt 3..! Dia masuk rumah trus kunci pintu..

jiran di tkt 3 dgr ada org sdg bongkar tong sampah dorang.. Bila dia intai, dia nampak perempuan berambut panjang ngan pakaian lusuh sdg melahap sesuatu dri tong sampah.. Bila dia pasang lampu, tu lembaga tiba2 ghaib.. Apa yg dia nampak di lantai buat dia sakit 1 mgu.. (sorry to say) dorang punya tuala wanita yg terpakai (yg perempuan tu faham2 lah) behambur di lantai dia kerjakan.. Huahuahua..

beberapa hari kemudian, sya pg rumah kawan di block 4.. Dlm kmi syok borak2, dia tanya sya.. Ko x takut ka tgl sorang di rumah ko.? Sya dgr ex jiran ko di tkt 3 ada kc tgl sesuatu di sana.. Trus sya blg.. Kc tgl apa.? Dia bla dia punya "Barang Belaan".. Waaa.. Patut lah.. Sya ingat dorang suda bwa tu "hantu" dorang time dorang pindah mlm tu.

"barang belaan" yg dorang kc tgl x terurus suda.. Pas tu pg kacau org.. Sya kc tgl tu rumah dan tgl di rumah auntie sya di Kepayan ridg selama 1 bulan.. Sya kc cerita dorang pasal ni hal.. Satu hari uncle sya bg tau.. Ko pg la tgk2 tu rumah cousin ko.. X baik kc tgl rumah lama2.. Nanti ada benda lain pg tgl sana.. Dia bg la sya satu botol holly water.. Auntie sya plak bg sya sejenis kulit pokok.. Dia blg, ni petua org dulu2.. Klu rasa x selesa, bakar ni benda.. Pg tu, sya balik la di flat.. Huhu.. 1 bulan sya x da sana, behabuk suda tu rumah..

sampai ja di rumah, sya trus kc bersih tu rumah. Sapu,mob lantai,buang sampah lap tingkap kemas bilik cuci cadar,kain,selimut sampai bekilat tu rumah.. Bru sya rasa aman.. TAPI.. Mlm tu sya kena tindih lg.. Celaka btl ni binatang.. 2 kali dia dtg.. Trus sya rasa ada mcm baby yg sdg merangkak di lantai bilik sya..!

Mlm tu sya terjaga jam 1.20am.. Trus sya ingat pesan auntie sya.. Sya ambil tu kulit kayu yg dia bg kemudian bakar (mcm lingkaran nyamuk).. Bau asap dia .. Fuhh.. Kalah2 bau kemayan atau colok.. Sya tutup pintu bilik trus sambung tidur.. Bru syok sya tidur.. Tp tu la.. Bau tu asap mcm gas beracun.. Sya x peduli.. Yg penting dpt tidur lena.. Bla bangun pg, sya btl2 terkejut ngan apa yg sya nampak.!!

pg tu sya nampk banyak bekas tapak tangan kecil di pintu bilik sya..!! Mlm tu kan sya bakar tu kulit kayu pas tu tutup pintu bilik.. Mcm tu benda terkapi kapai berabis mo kuar dri bilik sya.. Tu bekas tapak tangan mcm ada lumpur yg masih basah.. Sya ada ambil pic puna henpon sya lg tu tp memory hp lama sya rosak suda.. X sempat upload ne.. Huhuhu

Ok.. Pas tu kan, ada jiran baru masuk tu rumah.. Sya tgk pun suku sakat tu penyewa asal juga ne.. Sejak dorang masuk tu rumah, x da lg gangguan.. Mgkin dorang suda halau tu "benda".. Atau dorang yg waris piara balik.. Sya pn x tau coz satu bulan kemudian sya pindah tpt tgl di block lain.. -TAMAT-

Story Original Copyright © 2012 Gidik Gaidi Group PARANORMAL All rights reserved
All posts are not modified or corrected language,this is the original post.

2 comments:

  1. adehh..betul kai ni..sy bru sevay sevay mo tgal sni ni telipuk ria . .

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sedikit berbagi pengalaman siapa tau bermanfaat
      Sudah berkali-kali saya mencari tempat yang menyediakan pesugihan, mungkin lebihdari 15 kali saya mencari paranormal mulai dari daerah jawa Garut, Sukabumi, cirebon, semarang, hingga pernah sampai kebali , namun tidak satupun berhasil, niat mendapat uangdengan jalan pintas namun yang ada malah kehabisan uang hingga puluhan juta, suatu hari saya sedang isengbuka-buka internet dan menemukan website dari ustad hakim, sebenarnya sayaragu-ragu jangan sampai sama dengan yang lainnya tidak ada hasil juga, saya coba konsultasikan dan bertanya meminta petunjuk pesugihan apa yang bagus dan cepat untuk saya, nasehatnya pada saya hanya di suruh YAKIN dan melaksanakan apa yang di sampaikan pak.ustad, Semua petunjuk saya ikuti dan hanya 1 hari Alhamdulilah akhirnya 2M yang saya tunggu-tunggu tdk mengecewakan, yang di janjikan cair keesokan harinya, kini sayasu dahmelunasi hutang-hutang saya dan saat ini saya sudah memiliki usaha sendiri di jakarta, setiap kali ada teman saya yang mengeluhkan nasibnya, saya sering menyarankan untuk menghubungi ustad.hakim bawazier di 085210335409 atau cek websitenya pesugihan-islami88.blogspot.co.id/ jika ingin seperti sayasilahkan hubungi uztad.hakimbawazier. 100% memberikan bukti bukan janji

      Delete